Online filmi

Twice Born / Venuto al mondo / Прераждане (2012)

-1
КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Италианката Джема решава да заведе Пиетро, непокорния си син, в Сараево, където преди много години, по време на босненския конфликт, е загинал баща му. Така филмът се превръща в необикновено самовглъбяване, в пътуване на поклонение и примирение с миналото. Покъртителна ретроспекция на една интимна драма, неразграничима от трагедията на контекста.
Цяла Босна се събира в очите на този филм – цялата меланхолия, неуместното чувство за хумор, шумът на реките, които се блъскат в естествените си корита и звучат като плесници от оня горе, дето го няма. Младият Пиетро се чуди защо християни и мюсюлмани са се сражавали едни срещу други, при положение че преди това са били обединени срещу сърбите. А Гойко му обяснява, че омразата лесно се разраства, „като дупка на дъното на джоб”. Вдъхновен от едноименния роман, „Да дойдеш на света” е незабравима притча за живота и любовта в най-непосилните им мигове.
Сценарият е по едноименния роман на Маргарет Мацантини, с която Кастелито работи и при предишния си режисьорски проект „Не мърдай”, където отново както и тук главната роля се изпълнява от Пенелопе Круз. По романа „Да дойдеш на света“ (издаден у нас през 2012 г.) на италианската писателка Маргарет Мацантини.
Гледаи онлайн

Twice Born / Venuto al mondo / Прераждане (2012)
година:
2012
Държава:
Италия, Испания, Хърватия
Режисьор:
Серджо Кастелито
В ролите:
Пенелопе Крус, Мира Фурлан, Джейн Биркин, Серджо Кастелито, Саадет Изил Аксой, Емил Хирш и др.
БГ Аудио:
Да
Време траене:
129 минути
  • Трейлър
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*