Online filmi

Edmond / Едмон (2018)

0
КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Декември 1897, Париж. Едмон Ростан няма 30 години, а има две деца за които трябва да се грижи. Минават две години, откакто той не е написал нищо. В отчаяние обещава на великия Констан Коклен да напише нова героична и весела пиеса в стихове. Определят и датата на премиерата. Проблемът е, че Едмон все още има само името на пиесата - "Сирано дьо Бержерак". И той започва да пише, пренебрегвайки капризите на актриси, идиотските искания на продуцентите, ревността на съпругата му, любовните измами на най-добрия му приятел и въпреки факта, че никой не вярва в неговия успех, включително и в самия той.

## Допълнителна информация : Краят 1897-а с нищо не предвещава триумфа на едно от най-играните драматургични произведения на ХХ век. Минути преди премиерата на 28 декември, измъчван от лоши предчувствия, Ростан се появява пред актьорите и им иска прошка за „ужасяващата авантюра, в която ги е въвлякъл.” Обратът е зашеметяващ. В антракта публиката става на крака и докато тя неудържимо ръкопляска, един от министрите в залата намира зад кулисите автора, сваля ордена на Почетния легион от гърдите си и му го закача с думите: „Позволете ми да изпреваря времето.” Броени месеци по-късно Ростан става най-младият член Френската академия. Блестящата му кариера продължава с написването през 1901 г. на „Орлето”. Но успехът не му носи щастие, здравето му е разклатено и той се оттегля във вилата си в Камбо, на границата с Испания. Докато перото му съхне заедно с изворите на вдъхновението му, Сирано дьо Бержерак не спира победното си шествие по сцените на света, за да достигне през 1913-а хилядното си представление в Ню Йоркската Метрополитан опера. Триумфът му продължава и след смъртта на Ростан през 1918 г. До 1983 г. само във Франция изиграните представления са над 14 000.

На сцената на Народния театър „Сирано дьо Бержерак” се играе за първи път на 24 октомври 1921 г. Постановката е на Кръстьо Сарафов, който изпълнява и ролята на Сирано. За втори път живот на пиесата вдъхва Стефан Сърчаджиев. Премиерата е на 21 юли 1960 г., а в ролята на Сирано – незабравимият Андрей Чапразов. Нова постановка с премиера на 16.05.2010 на режисьора Стефан Москов.
Гледаи онлайн

Edmond / Едмон (2018)
година:
2018
Държава:
Франция, Белгия
Режисьор:
Алексис Михалик
В ролите:
Тома Соливерес, Оливие Гурме, Матилда Сение, Том Либ, Люси Бужена, Алис де Ланкесе, Клементин Селарие, Игор Готсман, Доминик Пинон, Симон Абкарян и др.
БГ Аудио:
Не
Време траене:
112 мин.
  • Трейлър
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*