Online filmi

Heights / Възвишение (2017)

+7
КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Историята във “Възвишение” преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния толкова познати и на всеки съвременен българин!

## Резюме (HBO) : Двама мъже, част от революционното движение в България по време на Турското робство през 19 век, отиват на важна мисия. Те трябва да намерят най-важния човек в революцията на страната – Васил Левски.

Един от най-амбициозните български филми в последните години „Възвишение“ е адаптация по едноименния роман на Милен Русков, публикуван през 2011 г. Той изследва реалността на революционното движение през 70-те години на 19 век в България, която иска да се освободи от Турското робство. Режисиран от Виктор Божинов и с адаптиран сценария на Нели Димитрова, филмът проследява историята на Гичо – млад мъж в революционната група на Димитър Общи – историческа фигура, участвала в революцията срещу турците. След успешен обир на влак, Общи изпраща Гичо на специална мисия: да достави писмо до Васил Левски – най-известния борец за свобода в страната, смятан за герой и носещ прозвището „Апостолът на свободата“. Придружен от приятеля си Асенчо, Гичо тръгва на опасно пътуване в отчаян опит за освобождението на страната.

## Резюме (Neterra) : През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо - полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лична да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението - състояния толкова познати на всеки съвременен българин. Но двамата са твърдо решени да доведат мисията си до край.

"Възвишение" преплита исторически факти с художествена измислица. Филмът е създаден по едноименния роман на Милен Русков, носител на Европейската награда за литература.
Гледаи онлайн

Heights / Възвишение (2017)
година:
2017
Държава:
България, Македония
Режисьор:
Виктор Божинов
В ролите:
Владимир Михайлов, Ивайло Димитров, Кирил Ефремов, Христо Петков, Веселин Анчев, Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Благовест Благоев, Станислав Ганчев, Румен Гавазанов, Антонио Димитриевски
БГ Аудио:
Да
Време траене:
142 минути
  • Трейлър
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*