Online filmi

Откраднати очи (2004)

+5
КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Това е история за странна, невъзможна, необяснима любов между туркиня и българин. Иван – чисто и романтично момче, е въвлечен в така наречения “възродителен процес”. Той отговоря за печатите, необходими за издаване на новите документи по времето на насилствената смяна на имената. Детската учителка Айтен се опитва да ги открадне, смятайки, че по този начин ще забави етническия геноцид.

Неочаквано необичайната среща създава у двамата чувство на близост и Иван е изправен пред съдбоносен избор – да “преименува” Айтен или да поеме последствията, ако не го направи.

По-късно съдбата ги изправя отново един срещу друг. При акция на тогавашните спецчасти загива детенцето на Айтен. Иван изпада в шок. От съображения за сигурност заповядват да бъдат “изтрити” спомените му. В болницата е изолирана и Айтен.

От смъртта, като единствен житейски избор и за двамата, започва общият път на Иван и Айтен… Те постепенно преодоляват озлоблението, приемат различията помежду си и тръгват един към друг. Но дали другите ще приемат това? На Балканите хепиендът се случва рядко. От Турция се завръща братът на Айтен…

Награди:

Москва 05 – Най-добра женска роля

На 15-ия фестивал на Източноевропейското кино в Котбус, Германия, филмът “Откраднати очи” на режисьора Радослав Спасов спечели наградата на журито “Диалог”.

"Любовта е лудост 2005" - Наградата "Горчивата чаша" на факултета по журналистика и масови комуникации при Софийския университет е за "Откраднати очи", България/Турция, режисьор Радослав Спасов, в ролите Весела Казакова, Валери Йорданов.
Гледаи онлайн

Откраднати очи (2004)
Жанр:
година:
Държава:
България
Режисьор:
Радослав Спасов
В ролите:
Валери Йорданов, Весела Казакова, Неджад Ишлер, Ицхак Финци, Илиана Китанова, Стоян Алексиев, Мария Каварджикова, Деян Донков, Джоко Росич, Анани Явашев, Велико Стоянов, Николай Урумов, Веселин Ранков, Рангел Вълчанов
БГ Аудио:
Да
Време траене:
105 минути
  • Трейлър
  • Гледай с плеър 1
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*